Julkaistu

Nostalgiasanomat nettilehtenä

Alafamerin kirjailija ja Raimo Niemelä suunnittelivat vuonna 2005 uuden lehden perustamista Alfamer kustantamossa. Raimo kuitenkin luopui Alfamerin johtamisesta ja suunnitelma jäi toteuttamatta. Sitä ei kuitenkaan ole haudattu eikä unohdettu. Aiheeseen voi palata 2020- luvulla. Paljon on tapahtunut. Tässä hieman taustaa.

Vuoden 2005 jälkeen Suomeen on perustettu monta ansiokasta vanhojen ajoneuvojen lehteä. Kullakin lehdellä on oma linjansa ja keskittyvät omaan ehkä kapeaankin sektoriin.

Vesa ja Raimo katsoivat, että nyt vuonna 2014 olisi aika kypsä nettilehdelle, joka kertoisi kansanomaisesti vanhoista nostalgisista koneista ja laitteista. Päälinjanamme on kertoa koneista ja laitteista, jotka on suunniteltu auttamaan ja helpottamaan meidän arkista aherrusta . Joskus tässä on onnistuttu hyvin ja joskus on menty metsäänkin, epäonnistuttu.

Lähestymme kohdettamme (muistojen) ja tekniikan kautta. Millaisia teknisiä ratkaisuja ja keksintöjä on tehty vuosikymmeniä sitten ja miten ne toimivat vielä tänä päivänä…

Tässä Raimon ajatuksia lehden esittelystä, Vesa muuttaa omaan suuntaansa.

Nostalgiasanomissa on noin kymmenen aihealuetta, jotka jakautuvat edelleen pääaiheen pienempiin (ala) osiin. Eniten on tarinaan vanhoista ajoneuvoista; traktorit, autot, kaksipyöräiset, työkoneet … Mutta artikkeleita on pölyimureista ja ompelukoneista aina tuulimyllyihin saakka.

Suurin osa artikkeleista ovat vapaasti luettavissa, osa suuremmista kokonaisuuksista ovat maksullisia, pieni muodollinen maksu, jotta tekijät saavat ylläpidettyä tätä mielenkiinoista sivustoa kaikkien vanhojen laitteiden harrastajien iloksi. Maksullisen artikkelin voi tilata  omalle koneelle maksamalla tuote verkkomaksuna tai luottokortilla. Maksun tultua perille, niin muutamassa minuutissa ohjelmamme lähettää artikkelin tilaajan ilmoittamaan sähköpostiin.

Toivomme kaikille miellyttäviä ja nostalgisia luku hetkiä.